• Beklædning
 • Fodtøj
 • Skitøj
 • Skiudstyr
 • Snowboards
 • Telte
 • Rygsække & Tasker
 • Soveposer & Liggeunderlag
 • Klatreudstyr
 • Mad, Drikke & Campinggrej
 • Diverse
Den sikre, højtydende, imprægnering der er nem at bruge til bomuld, polybomuld og lærred.
Tilføjer holdbar vandafvisning, reducerer vægtforøgelse og bevarer åndbarhed af bomuld, polybomuld og lærred i vådt vejr.
Indhold: 300ML.
Nu: 69,95 kr.
Før: 139,95 kr.
Antal
Leveringstid: 1 - 3 hverdage
 • Beskrivelse

Hvorfor bomuld er sĂĄdan et almindeligt brugt materiale.

Bomuld er en naturlig fiber, og er derfor fornybart, biologisk nedbrydeligt og i stand til at blive produceret økologisk. Det er yderst anvendeligt og kan bruges til at fremstille mange stoffer, hver med forskellige egenskaber. Derudover kan bomuld blandes med syntetiske fibre, såsom polyester, så de ønskede egenskaber fra begge materialer kombineres. Bomuldsstoffer er åndbare, absorberende og stærke. De anvendes til fremstilling af beklædningsgenstande og udendørs udstyr, men er ikke af natur vandafvisende.

Når bomuld bliver våd, bliver det ved med at være vådt.

Bomuld er højabsorberende og holder på vandet, så det tager lang tid at tørre, hvis det bliver vådt. Derfor er det vigtigt at sørge for at udstyr og yderbeklædning i bomuld ikke absorberer vand, da dette vil gøre det tungt og forringe åndbarheden.

For at forhindre bomuldsstoffer i at optage vand, kan man tilføje holdbar vandafvisning (DWR) ved at påføre Nikwax Cotton Proof™.

Udstyr og yderbeklædning i bomuld er ideelt til folk, for hvem holdbarhed er vigtig.

Al er et 'must' for folk, der nyder et aktivt liv udendøre. Uanset om du har en anorak for fisker, en jakke i bomuld eller polyester/bomuld blanding, eller et lærredstelt, vil det yde holdbar vandafvisning (DWR), der forhindrer at det suger vand og bliver tungt.

Brug Nikwax Cotton Proof™ når dine bomuldsartikler opsuger vand.

Din bomuldsartikler kan opsuge vand, bare fordi de er snavset. Prøv først at rense dem med Nikwax Tech Wash®, og hvis det er forholdsvis nyt, eller for nylig de er blevet imprægneret igen, vil holdbar vandafvisning (DWR) blive revitaliseret bare fra selve rensningen. Men når tøjet først er blevet grundigt slidt, skal du tilføje DWR ved at bruge Nikwax Cotton Proof™ men først efter rengøring med Nikwax Tech Wash®.

Yderbeklædning og udstyr i bomuld har brug for Nikwax Cotton Proof™, så du kan være beskyttet mod elementerne.

Alternative imprægneringsprodukter er ofte opløsningsmiddel-baserede aerosoler; de kan også være vandbaserede og bruge fluorocarboner. Aerosolprodukter er brandfarlige. Fluorocarboner udgør en potentiel risiko for miljøet og for forbrugernes sundhed på lang sigt.

Nikwax Cotton Proof™ er et sikkert at bruge til yderbeklædning og udstyr i bomuld. Det er vandbaseret, ikke-brændbart, indeholder ingen flygtige organiske forbindelser (VOC'er) og er fri for fluorocarboner.

Derudover er visse alternative produkter designet til at blive anvendt pĂĄ flere forskellige typer af stof, og ikke kun til bomuld. De er ofte overfladebehandlinger, der skaber en fysisk barriere for at holde vandet ude, men samtidig forringes ĂĄndbarheden.

Nikwax Cotton Proof™ er blevet specielt designet og optimeret til bomuld, polybomuld og lærred, og giver holdbar vandafvisning (DWR) samtidig med, at det bevarer åndbarhed.

Nikwax Cotton Proof™ kræver ingen varme for at udvikle sin DWR, så det er ikke nødvendigt at bruge en tørretumbler for at opnå de bedste resultater.

For at opnå de bedste resultater, skal du sørge for, at bruge det rigtige produkt.

Nikwax Cotton Proof™ er blevet specielt designet og optimeret til bomuld, polybomuld og lærred, og giver holdbar vandafvisning (DWR) samtidig med, at det bevarer åndbarhed.

Hvis dit tøj eller udstyr er fremstillet af voksbehandlet bomuld, skal du, for at få de bedste resultater, sørge for at bruge Nikwax Wax Cotton Proof™.

Hvordan Nikwax Cotton Proof™ beskytter.

Nikwax Cotton Proof™ er blevet specielt designet og optimeret til åndbart bomuld, polybomuld og lærred; det efterlader en fleksibel vandafvisende behandling på de enkelte fibre der giver vanddamp mulighed for at passere og opretholder dermed åndbarhed, hvorved udstyrets levetid forlænges og ydeevnen i vådt vejr optimeres.

Nikwax Cotton Proof™ er nemt og hurtigt at anvende i en vaskemaskine og sikrer at behandlingen går lige igennem beklædningsgenstanden. Det høje holdbar vandafvisning (DWR) udvikler sig under lufttørring. Derfor behovet for tørretumbleren er fjernet, sparer dette også energi.

Som alle Nikwax-produkter, Nikwax Cotton Proof™ sikkert at bruge.

Nikwax gør alt for at minimere virkningen af Nikwax-produkter på miljøet og på dig, forbrugeren. Nikwax imprægneringsprodukter er vandbaserede, ikke-aerosole, ikke-brandfarlige, ikke-farlige og miljøvenlige. De indeholder ingen skadelige opløsningsmidler eller flygtige organiske forbindelser (VOC'er), og er helt fri for fluorocarboner (som har vist sig at være vedholdende i miljøet og har været forbundet med alvorlige sundhedsmæssige problemer).

Folk, der bruger Nikwax Cotton Proof™ siger, at det virker perfekt.

Nikwax Cotton Proof™ er det foretrukne produkt for professionelle udendørstrænere.

For at finde ud af mere om folk, der bruger Nikwax Cotton Proof™ og andre Nikwax-produkter, så tag et kig på vores brugerfeedbackside.

Brug Nikwax Cotton Proof™ i vaskemaskinen:

Bedst resultat opnås ved først at vaske i Nikwax Tech Wash®. Tørring mellem vask og imprægnering er ikke nødvendig. Ryst godt før brug. Følg vaskeanvisningen.

 • Fjern sæberester fra sæbeskuffen.
 • Kom den rene artikel i maskinen (max 3 dele).
 • Brug 50ml til en artikel, 100ml til to artikler og 150ml til tre artikler.
 • Vask ifølge vaskeanvisningen.

Hæng til tørre eller tør i tumbler hvis vaskeanvisningen tillader det.

For at bevare imprægneringen vask altid i Nikwax Tech Wash®. Brug ikke skyllemiddel.

Nikwax Cotton Proof™ kan påføres i hånden:

Bedst resultat opnås ved først at vaske i Nikwax Tech Wash®. Tørring mellem vask og imprægnering er ikke nødvendig. Ryst godt før brug. Følg vaskeanvisningen.

Brug handsker.

 • Imprægner det rene tøj i 6L hĂĄndvarmt vand i en balje eller vask.
 • Brug 50ml til 1 artikel og 100ml til 2 artikler.
 • Rør rundt for at blande og lad det trække i 5 min., inden du omhyggelig vasker i hĂĄnden.
 • Skyl i kold vand til skyllevande er helt klar.

Hæng til tørre eller tør i tumbler hvis vaskeanvisningen tillader det.

For at bevare imprægneringen vask altid i Nikwax Tech Wash®. Brug ikke skyllemiddel.

Fortynd Nikwax Cotton Proof™ før brug på telte:

Bedst resultat opnås ved først at vaske i Nikwax Tech Wash®. Tørring mellem vask og imprægnering er ikke nødvendig. Ryst godt før brug.

Brug handsker.

 • Rejs teltet ELLER læg det fladt ned pĂĄ et beskyttet omrĂĄde.
 • Bland 1 del af produktet med 9 dele vand og ryst godt.
 • PĂĄfør det fortyndede produkt jævnt pĂĄ vĂĄd eller tør stof af ydersiden med børste eller svamp. (Vær sikker pĂĄ at produktet absorberes). Ved store ting, pĂĄfør i sektioner.
 • Mens du behandler tekstilet, fjernes al overskudsprodukt med en fugtig klud.
 • Undersøg omhyggeligt at ingen steder er overset.
 • Efter et par min. undersøges for og fjernes overskudsprodukt med en fugtig klud.

Der kan forekomme pletter på tekstilen, hvis overskudsvoks ikke er fjernet. Prøv på et skjult sted først.

Brug ca. 50 ml. fortyndet produkt pr. 3m² som udgangspunkt, men forbruget er afhængig af tekstilets tilstand.

Holdbar vandafvisning (DWR) og ultraviolet (UV) beskyttelse vil udvikle sig når stoffet er tørt. Sørg for at tøjet eller udstyret er fuldstændigt tørt inden det pakkes ned.

For at bevare imprægneringen vask altid i Nikwax Tech Wash®. Brug ikke skyllemiddel.

Til imprægnering af syntetiske telte brug Nikwax Tent & Gear SolarProof®.