• Beklædning
 • Fodtøj
 • Skitøj
 • Skiudstyr
 • Snowboards
 • Telte
 • Rygsække & Tasker
 • Soveposer & Liggeunderlag
 • Klatreudstyr
 • Mad, Drikke & Campinggrej
 • Diverse
Den sikre, højtydende, imprægnering der er nem at bruge til dunfyldt tøj og grej.
Tilføjer holdbar vandafvisning, reducerer vægtøgning, sikrer at dunets isoleringsevne og åndbarhed opretholdes i koldt og fugtigt vejr.
Indhold: 1L.
Nu: 202,00 kr.
Før: 289,95 kr.
Antal
Leveringstid: 1 - 3 hverdage
 • Beskrivelse

Hvorfor dunprodukter mister deres isolerende egenskaber nĂĄr de bliver vĂĄde.

Dunprodukter anvendes som letvægts isolering til at holde dig varm. Dunets struktur gør at der dannes små luftfyldte rum mellem dets tynde tråde, der opvarmes ved kropsvarmen, så brugeren holdes varm.

Hvis dun bliver vådt, klumper det sammen. Det fører til at det mister fyldevne og isoleringsevne, da det ikke kan holde på luften, som det skal. Hvis dun bliver vådt, mister det alle sine isolerende egenskaber, eftersom vand leder varmen væk fra kroppen op til 25 gange hurtigere end luft. Det vil også blive tungere, og åndbarheden vil blive væsentligt reduceret med det resultat, at du kommer til at føle dig kold og klam.

Dunprodukter har størst sandsynlighed for at blive svedigt og vådt indeni, når det bruges under fugtige eller våde forhold. Derfor er det vigtigt at vedligeholde den holdbare vandafvisning (DWR) for således at sikre at dunfyldt grej ikke bliver vådt. Ydersiden på dine dunprodukter, såvel som indersiden skal vedligeholdes for at sikre komforten. Det vil gradvist fortage sig og skal så fornys med Nikwax Down Proof™.

Dun er ideelt under meget kolde og tørre forhold.

Dunets ekstraordinære isolerende egenskaber skyldes, at der mellem dets tynde tråde dannes små luftfyldte rum, der holder dig varm. Intet andet produkt giver så høj en isoleringsgrad og vejer og fylder så lidt. Det er ideelt til soveposer, jakker, veste og duntøj i alt almindelighed.

Vand, uanset om det er regn eller kondens fra sved, nedbryder dunets isolerende egenskaber. Hvis dun bliver vådt mister det alle sine isolerende egenskaber og forårsager desuden vægtøgning. Dette reducerer komforten for brugeren og får denne til at føle sig våd og kold, men hvad der er endnu vigtigere er, at reduktionen i isolering er farlig og i alvorlige tilfælde kan resultere i hypotermi. Hvis dun bliver vådt, mister det alle sine isolerende egenskaber, eftersom vand leder varmen væk fra kroppen op til 25 gange hurtigere end luft.

Ved at behandle dine dunprodukter med Nikwax Down Proof™ tilføjes holdbar vandafvisning (DWR) til både ydersidestof og dunfyld. Dette forhindrer vandoptagelse og sikrer at åndbarheden opretholdes, så du kan holde dig varm og tør.

Dunprodukter er ideelle til folk, der opholder sig uden døre i meget koldt vejr.

Enhver der opholder sig udenfor i meget koldt vejr vil drage fordel af dunprodukter. Uanset om du er bjergbestiger, skiløber eller snowboarder, eller du blot jævnligt er udenfor i kulden, vil du drage fordel af dunets fjerlette isolering.

Brug Nikwax Down Proof™ når dit dunfyldt udstyr opsuger vand.

Din dunprodukter kan opsuge vand af den enkle årsag, at den er snavset. Prøv først at rense det med Nikwax Down Wash™, og hvis det er forholdsvis nyt, eller for nylig er blevet imprægneret igen, vil holdbar vandafvisning (DWR) blive revitaliseret bare fra selve rensningen. Men når tøjet først er blevet grundigt slidt, skal du tilføje DWR ved at bruge Nikwax Down Proof™, men først efter rengøring med Nikwax Down Wash™. Dette tilføjer DWR til grejets yderside, såvel som til dets dunfyld.

Dunprodukter har brug for Nikwax Down Proof™ for at opretholde isoleringsevnen.

Alternative imprægneringsprodukter er ofte opløsningsmiddel-baserede aerosoler; de kan også være vandbaserede og bruge fluorocarboner. Aerosolprodukter er brandfarlige. Fluorocarboner udgør en potentiel risiko for miljøet og for forbrugernes sundhed på lang sigt.

Alternative imprægneringsprodukter, der ikke er designet specifikt til behandling af dunprodukter kan desuden nedbryde dunets fyldevne. Ofte er disse blot overfladebehandlinger, som kun behandler stoffet og ikke dunfyldet.

Nikwax Down Proof™ er et sikkert produkt at bruge på dunfyldte produkter. Det er vandbaseret, ikke-brændbart, indeholder ingen flygtige organiske forbindelser (VOC'er) og er fri for fluorocarboner.

Nikwax Down Proof™, der tilføjer holdbar vandafvisning (DWR) til både yderstof og dunfyld, samtidig med at det sikrer at isoleringsevnen og åndbarheden opretholdes, er specielt designet og optimeret til dunprodukter.

Hvordan du behandler dit dun er lige sĂĄ vigtig som de produkter, du bruger.

VĂĄdt dun er tungt, sĂĄ det er vigtigt at bruge det rigtige vaskeprogram for at sikre, at der ikke sker skade pĂĄ din maskine eller dine dunprodukter. Vi anbefaler et skĂĄneprogram med en langsom centrifugering.

Efter vask er det vigtigt, at dunprodukterne skylles omhyggeligt og tørres meget grundigt. Selv hvis du vasker i hånden, anbefales centrifugering ved lav hastighed for således at få så meget vand ud af dunet som muligt. Det er bedst at centrifugere tøjet flere gange, hver gang ved at øge hastigheden af centrifugeringen trinvist. Hvis tøjet centrifugeres for hurtigt, mens det stadig indeholder store mængder vand, kan det risikere at ødelægge de indvendige kamre.

Nikwax Down Proof™ kræver ingen varme for at udvikle sin DWR. Men, tørretumbling anbefales for at sikre, at dunet tørres omhyggeligt og så hurtigt som muligt. Hvis man efterlader dun i våd eller fugtig tilstand kan man risikere at ødelægge det fuldstændigt.

Sørg for, at der er tilstrækkelig plads i tørretumbleren til at rummet tøjet i tør tilstand, da tøjet vil vende tilbage til sin oprindelige størrelse under tørringen. Man kan bidrage til at genoprette dunets fyldevne ved gentagne gange at ruske klumperne fra hinanden under tørreprocessen.

Det anbefales, at større genstande renses og imprægneres professionelt.

Hvordan Nikwax Down Proof™ beskytter.

Nikwax Down Proof™ er specielt designet og optimeret til dunprodukter. Det tilføjer holdbar vandafvisning (DWR), som beskytter mod regn og kondens, samtidig med at det forbedrer dunets naturlige isolerende egenskaber.

Nikwax Down Proof™ forlænger dine dunprodukters effektive levetid. Det efterlader et fleksibelt, vandafvisende lag på de enkelte duntråde og stof-fibre, der gør det muligt for vanddampe at passere igennem, hvilket sikrer at åndbarheden opretholdes og ydeevnen optimeres i koldt og fugtigt vejr.

Nikwax Down Proof™ er et sikkert og nemt produkt til dunfyldt grej. Det er nemt at anvende i en vaskemaskine, hvilket sikrer, at behandlingen går lige igennem tøjet og behandler både yderside og indvendig dunfyld. Nikwax Down Proof™ DWR udvikler sig ved lufttørring. Men, tørretumbling anbefales for at sikre, at dunet tørres omhyggeligt og så hurtigt som muligt. Hvis man efterlader dun i våd eller fugtig tilstand kan man risikere at ødelægge det fuldstændigt.

Som alle Nikwax-produkter, er Nikwax Down Proof™ sikkert at bruge.

Nikwax gør alt for at minimere virkningen af Nikwax-produkter på miljøet og på dig, forbrugeren. Nikwax imprægneringsprodukter er vandbaserede, ikke-aerosole, ikke-brandfarlige, ikke-farlige og miljøvenlige. De indeholder ingen skadelige opløsningsmidler eller flygtige organiske forbindelser (VOC'er), og er helt fri for fluorocarboner (som har vist sig at være vedholdende i miljøet og har været forbundet med alvorlige sundhedsmæssige problemer).

Folk, der bruger Nikwax Down Proof™ siger, at det virker perfekt.

Nikwax Down Proof™ er det foretrukne produkt for professionelle udendørstrænere.

For at finde ud af mere om folk, der bruger Nikwax Down Proof™ og andre Nikwax-produkter, så tag et kig på vores brugerfeedbackside.

Sørg for grundig tørring af dit dunfyldte grej:

Bedst resultat opnås ved først at fjerne alle ikke vaskbare dele, derefter vask i Nikwax Down Wash™. Tørring mellem vask og imprægnering er ikke nødvendig. Ryst godt før brug. Følg vaskeanvisningen.

 • Fjern sæberester fra sæbeskuffen.
 • Kom den rene beklædning i maskinen.
 • Brug 150 ml. til 1 beklædning.
 • Vask pĂĄ 30 grader.

For at bevare imprægneringen vask altid i Nikwax Down Wash™. Brug ikke skyllemiddel.

Nikwax Down Proof™ kan også påføres i hånden:

Bedst resultat opnås ved først at fjerne alle ikke vaskbare dele, derefter vask i Nikwax Down Wash™. Tørring mellem vask og imprægnering er ikke nødvendig. Ryst godt før brug. Følg vaskeanvisningen.

 • Fjern sæberester fra sæbeskuffen.
 • Kom den rene beklædning i maskinen.
 • Brug 150 ml. til 1 beklædning.
 • Vask pĂĄ 30 grader.

For at bevare imprægneringen vask altid i Nikwax Down Wash™. Brug ikke skyllemiddel.

Sørg for grundig tørring af dit dunfyldte grej:

At få så meget vand ud af dunet som muligt det er bedst at centrifugere tøjet flere gange, hver gang ved at øge hastigheden af centrifugeringen trinvist. Vådt dun er tungt, hvis tøjet centrifugeres for hurtigt, mens det stadig indeholder store mængder vand, kan det risikere at ødelægge de indvendige kamre.

Nikwax Down Proof™ kræver ingen varme for at udvikle sin DWR. Men, tørretumbling anbefales for at sikre, at dunet tørres omhyggeligt og så hurtigt som muligt. Hvis man efterlader dun i våd eller fugtig tilstand kan man risikere at ødelægge det fuldstændigt. Tør det i tørretumbler henhold til producentens anvisninger ved lav varme, indtil alle klumper er forsvundet. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads i tørretumbleren til at rummet tøjet i tør tilstand, da tøjet vil vende tilbage til sin oprindelige størrelse under tørringen.

Man kan bidrage til at genoprette dunets fyldevne ved gentagne gange at ruske klumperne fra hinanden under tørreprocessen.

Efter tørretumbling anbefales det at lufte tøjet/udstyret i mindst én dag et varmt og tørt sted, før det pakkes ned.